Docenten

De tijd die jij, of met anderen samen, in jouw muziek investeert, geeft je een leven lang een geweldig positief effect!

Docenten

Muziekvereniging U.L.T.O. heeft bekwame en gediplomeerde docenten die muziekles geven!

Koninklijke Fanfare U.L.T.O. vindt het belangrijk om de muzikale ontwikkeling te stimuleren. Onze bekwame muziekdocenten hebben jarenlange ervaring met muziek en lesgeven. De muziek docenten van de Koninklijke Fanfare U.L.T.O. hebben allemaal een conservatorium opleiding gevolgd en afgerond en zijn opgeleid om kinderen en volwassenen te begeleiden op hun eerste én vervolg stappen binnen de muziekwereld. Dus je bent verzekerd van hoge kwaliteit muziekles.

Jonge en oudere kinderen of volwassenen hebben allemaal hun kenmerkende eigenschappen. Muziek is de blikopener van je ziel en in de muziekopleiding van U.L.T.O. wordt door onze docenten rekening gehouden met ieders belevingswereld. Zo willen jonge kinderen graag experimenteren en de wereld om hen heen ontdekken en dat kan natuurlijk uitstekend met muziek. Wanneer je muziekles geeft aan jonge kinderen houd je dus rekening met hun kenmerkende eigenschappen. Iedereen, jong of oud krijgt op zijn of haar niveau passende muzieklessen aangeboden.

Naast het muziekonderwijs behoort de muzikale vorming een wezenlijk onderdeel van de ontwikkeling van een leerling. Binnen deze onderdelen wordt onder meer veel aandacht besteed aan:
– ritmische vorming
– trainen van het muzikaal gehoor en het muzikaal geheugen
– prima vista spel (op het eerste gezicht spelen van een muzieknummer)
– muziek theorie
– samen muziek maken en instrumenten bespelen. 

Deze onderdelen maken het tot een meerwaarde voor ieder die bij de Koninklijke Fanfare U.L.T.O. muziekonderwijs geniet.
Onze docenten hebben een ruime ervaring opgebouwd in lesgeven en stimuleren op ontspannen wijze de muzikale ontwikkeling. Een goede samenwerking tussen leerling, ouder en docent is essentieel. Een beetje overleg voor, na of in de lessen zal beide partijen helpen om een beter overzicht te krijgen van de muzikale ontwikkeling die de leerling doormaakt.

Op deze pagina kunt u meer lezen over onze docenten in hun persoonlijke profiel.

Cameron Millar 

Houtblazers:
Sopraansax, Altsax, Tenorsax, Baritonsaxofoon

Cameron Millar komt oorspronkelijk uit Australië.
Hier leerde hij al jong kennis maken met de muziek.
Eerst de piano, maar later de saxofoon. Nu verzorgt hij de saxofoonlessen van de Koninklijke Fanfare U.L.T.O.
In 2014 is hij naar Nederland verhuisd om een master opleiding in muziek te volgen en is woonachtig in Tilburg.
Mensen emotioneren met muziek; zijn doel is om zijn enthousiasme en passie voor de saxofoon te delen. Cameron is een enthousiaste docent, afgestudeerd aan het conservatorium in Australië. Het plezier maken in en met muziek staat centraal in de lessen: ‘Het is een uitdaging om mijn passie voor muziek te delen met de muzikanten en hun verder te helpen met het verbeteren van hun techniek of hen te leren improviseren.’
Jong en oud kan bij Cameron voor muzieklessen terecht, van 7 tot pak ‘m beet 97 jaar. Voor hem is lesgeven aan een kind wat pas de muziek heeft ontdekt net zo leuk als lesgeven aan iemand van 70 jaar. Het belangrijkste is de passie.’ Tegenwoordig combineert hij zijn docentschap en zijn activiteiten als uitvoerend musicus. Naast het lesgeven treedt Cameron regelmatig op met zijn kwartet. Verder speelt hij in diverse orkesten en ensembles.
De combinatie van lesgeven en optreden bevalt hem uitstekend.

Marc Gouswaart

Slagwerkinstrumenten:
Melodisch slagwerk en Percussie instrumenten

Ik ben Marc Gouswaart. Ik ben aan de Koninklijke Fanfare U.L.T.O. verbonden als slagwerk instructeur.
Beroepsmatig ben ik ruim 10 jaar verbonden als tamboer-maître bij het Orkest Koninklijke Marechaussee en naast deze militaire functie actief bij de organisatie van meerdere grote muziekevenementen én als slagwerkdocent, choreograaf en exercitie-instructeur voor meerdere orkesten. Voor de Muziekbond Gelderland Flevoland die deel uit maakt uit van de Koninklijk Nederlandse Muziekorganisatie ben ik als bestuurslid jeugd & educatie verantwoordelijk voor alle zaken binnen de doelgroep jeugd, waaronder beleid, werving en behoud van jeugdleden, opleidingen en examens. Dit door onder meer door maatschappelijke stages en beroepspraktijk begeleiding te combineren met het verenigingsleven. Daarnaast ben ik actief als docent van de landelijke Tamboer-maître-opleiding en onder meer jurylid voor de nationale jeugdmanifestatie van de Nationale Taptoe te Rotterdam. Op dit moment ben ik werkzaam als docent slagwerk en slagwerkinstructeur bij Drumfanfare Excelsior Rotterdam, docent slagwerk bij de Arnhem Band, docent slagwerk en slagwerk instructeur sinds 2008 bij March & Showband Rheden. Ook ben ik eigenaar van “NL Music Services” waarin alle werkzaamheden samen komen zoals dirigeren, individueel muziek onderwijs, choreografie en showinstructie, evenementen organisatie en het componeren en arrangeren van muziek.

Jos de Kleijn

Koperinstrumenten:
Bugel, Trompet, Hoorn, Bariton, Trombone, Bas

Mijn naam is Jos de Kleijn en ik woon in Bergharen. Ik ben getrouwd met Jeannette en heb twee kinderen, Loek (20) en Dion (18).
Sinds 2020 ben ik muziekdocent bij de Koninklijke Fanfare U.L.T.O. uit Winssen – Ewijk. Zoals dat zo vaak gaat, ben ik op jonge leeftijd begonnen met muziek maken bij de plaatselijke muziek vereniging, fanfare Excelsior in Horssen. Na alle diploma’s gehaald te hebben op bugel, ben ik overgestapt op trompet. Op een gegeven moment kwam ik bij een orkest terecht waar ook conservatorium studenten en beroeps muzikanten speelden. Daar is het idee ontstaan om verder te gaan in de muziek. Als eerste ben ik in Arnhem naar het conservatorium gegaan met als hoofdvak trompet. Later heb ik nog vier jaar de studie HaFaBra orkestdirectie gedaan. Tijdens de studiejaren was ik al bezig als muziekdocent maar ook als dirigent.
Als trompettist heb ik gespeeld bij het Gelders Opera en Operette Gezelschap en heb twee jaar als remplaçant gewerkt bij de Koninklijke Luchtmachtkapel. Ook heb ik als trompettist gitarist/zanger bij een showorkest gespeeld wat bekende artiesten begeleidde in binnen en buitenland. Op dit moment geef ik muziekles bij de muziekverenigingen van Nistelrode, Nederasselt en Lith. Ook verzorg ik de muzieklessen bij stichting OpMaat, gemeente Druten.  Daarnaast ben ik de dirigent van een viertal orkesten. Dit zijn de orkesten van Nistelrode, Nederasselt, Oeffelt en Showorkest eXpats big show band. Naast het dirigeren arrangeer ik ook muziek stukken, met name voor Promsconcerten. Toen ik 16 jaar was heb ik enkele jaren bij U.L.T.O. gespeeld. Ik wilde bij een orkest wat op een hoger niveau speelde dan Horssen. In de regio kent men mij waarschijnlijk als de dirigent van de Waalkantmuzikanten.

Interesse of meer informatie?

Koninklijke Fanfare U.L.T.O. uit Winssen – Ewijk hoort graag van U!

Op de hoogte blijven?

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF