Dirigent

dirigent koninklijke fanfare u.l.t.o.
winssen – ewijk

Gerd Wensink is sinds april 2022 verbonden als dirigent aan het orkest Koninklijke Fanfare U.L.T.O. Winssen – Ewijk.

Gerd Wensink, geboren in 1984 te Hall, begon op 10 jarige leeftijd op cornet bij Muziekvereniging “Eendracht” te Eerbeek. Een aantal jaren later maakte hij de overstap naar het euphonium.

Opleiding
Gerd begon in 2005 de studie euphonium aan het Artez Conservatorium te Zwolle waar hij les kreeg van Bernard Beniers, tubaïst van het Radio Filharmonisch Orkest. Gerd is in 2009 geslaagd voor de bachelorfase waarvoor hij tevens de ArtEZVriendenprijs heeft ontvangen. In ditzelfde jaar start hij de masterstudie aan hetzelfde conservatorium te Zwolle. Deze studie sluit hij in 2011 cum laude, en met onderscheiding van de examencommissie af. Daarnaast heeft hij verschillende lessen en masterclasses gevolgd bij onder andere Steven Mead, Brian Bowman en David Childs.

Gerd is Sterling Virtuoso Euphonium Artiest. Tevens is hij K&G Mondstuk Artiest en bespeelt een Kurun & Gilbert mondstuk 3D.

Na zijn euphonium-studie is Gerd in september 2011 gestart met de studie HaFaBra-directie aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen waar hij studeerde bij Tijmen Botma.

In 2015 sloot Gerd deze studie succesvol af. Naast lessen van Tijmen Botma, heeft Gerd eveneens directielessen gevolgd bij Alex Schillings, Jan Nellestijn en Isabelle Ruf-Weber (Zwitserland).

Orkesten/ensembles
Sinds november 2018 is Gerd als euphoniumspeler verbonden aan het Orkest Koninklijke Marechaussee. Daarnaast is hij ook actief bij Muziekvereniging “Eendracht” uit Eerbeek en het Gelders Fanfare Orkest. Daarnaast remplaceert Gerd bij diverse orkesten waaronder het Radio Filharmonisch Orkest, het Nederlands Philharmonisch Orkest, Het Balletorkest, de Marinierskapel der Koninklijke Marine, de Luchtmachtkapel, de Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’, Fanfarekorps Koninklijke Landmacht “Bereden Wapens” en het Amsterdam Wind Orchestra.

Solist
Naast orkestmuzikant treedt Gerd eveneens als solist op bij diverse orkesten.
Als solist was Gerd winnaar van de ArtEZ International Brass Festival Solo Competition 2011 en stond hij tevens in de halve finale van de ITEC 2010.

Dirigent
Als dirigent is Gerd actief bij diverse muziekverenigingen waarmee hij diverse succesvolle resultaten heeft behaald (waaronder concourspromotie en festivalwinsten). Daarnaast dirigeert hij ook projectorkest het Achterhoeks Fanfare Orkest. Met dit orkest worden samenwerkingen aangegaan met jonge componisten om nieuw origineel werk te schrijven voor fanfare orkest.

Muziekdocent
Tot slot geeft Gerd, naast regelmatig workshops en masterclasses, aan diverse leerlingen privé-les en is hij als docent verbonden aan verschillende muziekverenigingen. Tevens is Gerd regelmatig gastdocent aan het ArtEZ Conservatorium.

Interesse of meer informatie?

Koninklijke Fanfare U.L.T.O. uit Winssen – Ewijk hoort graag van U!

Op de hoogte blijven?

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF