Muziekkoepel

Muziekkoepel koninklijke Fanfare U.L.T.O. bezit monumentstatus.

Muziekkoepel Winssen is het grootste openluchtpodium van Maas en Waal.

Een mo(nu)ment om bij stil te staan!
Door de grote inbreng van de Koninklijke Fanfare U.L.T.O. Winssen – Ewijk is de uit 1959 stammende monumentale koepel, midden in het dorp, gerealiseerd. De muziekkoepel wordt ook de fanfare in stand gehouden en is van grote architectuurhistorische waarde. Het is een tamelijk gaaf bewaard voorbeeld van een gebouw uit de Wederopbouwperiode na WO II. De koepel valt op door het unieke ontwerp en de bijzondere vormgeving en dankzij de inzet van de Koninklijke Fanfare U.L.T.O. en Stichting Historisch Besef Beuningen verwierf de waardevolle muziekkoepel deze status.

Het authentieke monument past in het prachtige dorpsgezicht van de oude kerktoren, kerk, dorpsboomgaard, klooster en de muziekkoepel. Het muziekpaviljoen verrijkt het culturele leven en is een perfecte plek voor concerten, toneeluitvoeringen, volksdans, huwelijken, festiviteiten en weeksluitingen van de basisschool.

De kiosk staat op grond van de kerk en is een wederopbouwmonument. Van dit type zijn er nog twee in Nederland. De akoestiek is heel goed en wordt daarom geroemd. Fanfare U.L.T.O. wil graag het dorpshart beschermen en een muziekkoepel is niets zonder cultureel leven. Juist daarom hebben de fanfare U.L.T.O. en Historisch Besef Beuningen het voortouw genomen om het muziekpaviljoen te gaan opknappen en ook nieuw leven in te blazen.

De muziekkoepel heeft in het verleden altijd een belangrijke rol gespeeld in het sociale leven van het dorp. Behalve de historische waarde is het Winssense monument een bron van ontspanning, vermaak, plezier en vrije tijd. Andere sentimenten zijn er ook bij de koepel. Het was voor veel verliefde stelletjes een prachtige plek om bij de kermis stiekem achter te zoenen.
U vindt de U.L.T.O. Muziekkoepel aan Molenstraat Winssen, tegenover de RK Kerk.

Interesse of meer informatie?

Koninklijke Fanfare U.L.T.O. uit Winssen – Ewijk hoort graag van U!

Op de hoogte blijven?

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF