Groepen

Als je mensen, dromen en muziek samenbrengt, komt cultuur tot leven. Koninklijke Fanfare U.L.T.O. Winssen – Ewijk. Het begin van iets moois.

Fanfare orkest

Koninklijke Fanfare U.L.T.O. staat onder leiding van dirigent Gerd Wensink en bestaat uit 30 musici. Het fanfare orkest wil graag vernieuwend zijn.
Veel mensen associëren fanfares met traditionele muziek: marsen of zware concertstukken. Dat is al lang niet meer zo.

U.L.T.O. studeert jaarlijks een zeer gevarieerd muzikaal programma in wat via plaatselijke concerten of samen met een ander orkest via een uitwisselingsconcert ten gehore wordt gebracht. Zo is één van de sterke punten van het orkest de zogenaamde lichte muziek, een onderbelicht genre binnen de traditionele blaasmuziek.

U.L.T.O. brengt een moderne mix van muziekstijlen, van pop tot klassiek en van concert stukken tot soms zelfs hiphop of rap. Ook medleys van populaire bands worden vaak gespeeld om het publiek te trakteren op herkenbare melodieën.

De fanfare is sterk betrokken bij het dorpsleven in Winssen en Ewijk en draagt ook sociaal maatschappelijk haar steentje bij aan de beide dorpsgemeenschappen, zoals bij de Sinterklaas intocht, Dodenherdenking, Koningsdag en diverse serenades.

Contact: Leo van Beuningen,   m. 06 5795 0154,   e. info@ulto.nl
Repetitie: Elke dinsdag 19:45 uur tot 22:00 uur.
Locatie: Verenigingsgebouw U.L.T.O., UMC Muziekcentrum 
Notaris Stephanus Roesstraat 3, 6645 AD Winssen.

Jeugd/opleidingsorkest

Het jeugd/opleidingsorkest van de Koninklijke Fanfare U.L.T.O. is de kweekvijver voor het fanfareorkest. Het orkest heeft als naam de Music Kids. Voor de leerlingen die in het jeugd/opleidingsorkest actief zijn geeft vooral het plezier in het samen muziek maken veel voldoening en wordt spelenderwijs geleerd wat samen muziek maken in een orkest inhoudt.

Natuurlijk horen er optredens bij zoals tijdens carnaval, kerstmis, het BijWa-concert en de Sinterklaas intocht.  Naast de muzikale opleiding en het musiceren staat ook het sociale aspect bij U.L.T.O. hoog in het vaandel  en worden er tal van activiteiten georganiseerd om de sociale verbondenheid tussen de jeugdleden onderling te versterken. Denk bijvoorbeeld aan dagjes uit met de jeugd, gezamenlijke activiteiten en een voorspeel middag voor ouders, familie, vrienden en bekenden.  

Alle leerlingen die muziekonderwijs volgen en nog niet opgenomen zijn in het fanfareorkest of de slagwerkgroep wordt de mogelijkheid geboden deel te nemen aan het jeugd/opleidingsorkest. Wil je een keertje komen luisteren? Loop gezellig binnen!
De Music Kids repeteren wekelijks in ons eigen UMC muziekgebouw in Winssen.

Contact: Wendy Groenen,  e. jeugdcoordinator@ulto.nl
Repetitie: Donderdag 18:30 uur tot 19:30 uur.
Locatie: Verenigingsgebouw U.L.T.O.,  UMC Muziekcentrum
Notaris Stephanus Roesstraat 3, 6645 AD Winssen.

Slagwerkgroep

Het huidige tamboerkorps van het fanfarekorps bestaat uit een groep jeugdige en enthousiaste jongens en meisjes in de leeftijd van 6 tot 17 jaar die hun eerste schreden zetten op het slagwerk pad. Er wordt in twee groepen gerepeteerd, de beginners (die nog geen A-diploma hebben) en de gevorderden (worden opgeleid voor het B examen).

De jonge groep leden heeft zich enthousiast gestort op allerlei slagwerk en effect instrumenten en er wordt intensief gewerkt aan speelmanieren én muzikaliteit binnen de groep. Verder ondersteunen zijn het fanfarekorps tijdens rondgangen door het dorp en treden zij ook zelfstandig op.

De slagwerklessen worden gegeven op woensdag- en donderdag middag.
De groepsrepetitie voor de slagwerkers is op donderdagmiddag. De slagwerkers ondersteunen daarna het jeugd/opleidingsorkest. De slagwerkgroep staat onder de bezielende leiding van Marc Gouswaart.

Een keertje komen kijken mag altijd en je mag altijd meteen meedoen!

Contact: Wendy Groenen,  e. jeugdcoordinator@ulto.nl
Repetitie: Elke woensdag en donderdag 17:30 uur tot 18:15 uur.
Locatie: Verenigingsgebouw U.L.T.O., UMC Muziekcentrum
Notaris Stephanus Roesstraat 3, 6645 AD Winssen.

Vrienden van U.L.T.O.

De “Vrienden van U.L.T.O. is ontstaan naar aanleiding van het destijds 60 jarig bestaan van de fanfare (1951).

De Vrienden van U.L.T.O. is een gezelschap dames en heren, die zich tot doel stellen de goodwill van de fanfare te bevorderen en het functioneren van het fanfare gezelschap financieel te ondersteunen.

Om dat doel te bereiken is de verjaardag actie in het leven geroepen. In de verjaardag actie wordt bij inwoners van Winssen en Ewijk, voor zover zij bekend zijn bij de Vrienden van U.L.T.O. een felicitatie bezorgd, vergezeld van een lege envelop bestemd voor een kleine bijdrage. Enige dagen later wordt de envelop met bijdrage door vrijwilligers van de Vrienden van U.L.T.O. opgehaald.

Met de opbrengst steunt de Vrienden van U.L.T.O. muziekvereniging U.L.T.O. op het gebied van uitgaven die niet mogelijk zijn uit de jaarlijkse exploitatie van de vereniging, zoals bv. de aanschaf van nieuwe instrumenten en onvoorziene uitgaven van het muziekcentrum e.d.

Wilt u ook de Vrienden van U.L.T.O. steunen stuur dan een email met uw geboortedatum (geboortejaar hoeft u niet te geven). De Vrienden van U.L.T.O. zorgt er dan voor dat er jaarlijks een felicitatie voor de jarige wordt bezorgd.

Contactpersoon de Vrienden van U.L.T.O.
Ewijk:
Francien Tromp     e. vrienden@ulto.nl
Winssen: Paul Kersten    e. vrienden@ulto.nl

Brulto

Dweilorkest Brulto is niet weg te denken uit de Winssense en Ewijkse gemeenschap.
Het gezelschap treedt graag op, daar waar het kan.  Als beginnend orkestje werd er in het begin meer hard dan zuiver geblazen  en de naam Brulto kwam dan ook niet zomaar uit de lucht vallen. Omdat alle muzikanten lid waren van de Koninklijke Fanfare U.L.T.O. werd heel toepasselijk gekozen voor de naam Brulto.

Het kolderieke orkest is opgericht in 1986 naar aanleiding van een aantal aspirant muzikanten die samen besloten om muziekles te gaan volgen bij U.L.T.O. Na een jaartje muziekles en druk repeteren in het leerlingenorkest werd besloten om de muzikale loopbaan verder thuis te gaan uitoefenen. Al ras werd besloten om een eigen orkestje in het leven te roepen en zo werd Brulto geboren.

Op de eerste historische keukenrepetitie waren May Enning, Lard van Hees, Jan Christiaan en leider Luc Muskee aanwezig. In 1987 was Brulto al uitgegroeid tot een gezelschap met 11 muzikanten, voornamelijk afkomstig uit de Winssense buurt “de Katterikken”, aangevuld met enkele muzikanten uit Ewijk.

Na 2 jaar driftig repeteren werden de stoute schoenen aangetrokken en durfde het gezelschap het aan om voor de eerste keer buiten de keuken muziek te gaan maken.
Het eerste optreden was tijdens een carnavalsreceptie van de buurtvereniging de Molenhanen in Winssen. Sinds die tijd was Brulto niet meer weg te denken bij de carnaval.

Brulto heeft vanaf 1994 tot en met 2019 deel genomen aan de jaarlijkse pronkzittingen van de plaatselijke carnavalsverenigingen in beide kerkdorpen. Hoogtepunten waren natuurlijk de carnaval met haar jaarlijkse pronkzitting, diverse festivals, braderieën en de optredens tijdens de Vierdaagse feesten.

Gezelligheid en vriendschap staat hoog in het sociale vaandel van Brulto. Bijna elk jaar ging Brulto met partners een weekend weg. Tijdens de derde helft komen nog steeds verhalen voorbij over de uitjes naar Valkenburg, Groningen, Delft en Emmeloord in het bijzonder waar Brulto het schopte tot het voorprogramma van Vader Abraham.

Maar het allerleukste was toch de 10-daagse reis naar Lloret de Mar. Brulto was gevraagd om tijdens een internationaal zaalvoetbaltoernooi muziek te komen maken. Met het spelen van diverse volksliederen werd het een druk en vooral gezellig muzikaal uitje.

De doelstelling van Brulto is en blijft op een leuke manier samen muziek maken. Sinds enkele jaren heeft Nol Nijs het dirigeerstokje overgenomen  en onder zijn niet aflatend enthousiasme is er een geheel nieuw repertoire ingestudeerd. Gezelligheid en onderlinge sociale contacten staan dan ook hoog in het vaandel. Brulto wordt niet voor niets omschreven als een hele hecht gezellig clubje muzikanten waaruit diverse vriendschappen zijn ontstaan. De derde helft maakt dan ook een onlosmakend deel uit van de wekelijkse repetitie!

Het motto van het orkest is u dan niet vreemd: “Zonder drank, absoluut geen klank!”

Contact: May Enning   m. 06 417 45 933  e. brulto.dweilorkest@gmail.com
Repetitie: Elke donderdag 20:30 uur tot 22:30 uur.
Locatie: Verenigingsgebouw U.L.T.O., UMC Muziekcentrum 
Notaris Stephanus Roesstraat 3, 6645 AD Winssen.

Interesse of meer informatie?

Koninklijke Fanfare U.L.T.O. uit Winssen – Ewijk hoort graag van U!

Op de hoogte blijven?

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF