Muziek onderwijs

Koninklijke Fanfare U.L.T.O. is op zoek naar muzikaal talent! Ben jij dat? Lijkt het spelen van een muziekinstrument jou helemaal te gek? Je krijgt bij ons meteen 3 gratis lessen!

Onderwijs voor jeugd en volwassenen

Jeugd
Om te ervaren hoe leuk muziek bij U.L.T.O. is: je krijgt 3 gratis muzieklessen!

Plezier in het spelen staat voorop! Jouw grootste hobby begint hier!
Als muziekvereniging willen we heel graag een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de jeugd! Door het ontdekken van hun eigen mogelijkheden leren kinderen hoe fijn het is om samen muziek te maken! Ook belangrijk in deze hobby: muziek stimuleert jouw intelligentie, jouw sociale vaardigheden, vermindert concentratie problemen en verbetert de motoriek voor zowel kinderen, jongeren als volwassenen.

Muziekvereniging U.L.T.O. heeft een actief jeugdbeleid met leerlingen in opleiding zodat de kinderen enthousiast worden gemaakt voor (blaas)muziek. Het muziekonderwijs wordt verzorgt door professionele en gekwalificeerde docenten. Cameron Millar verzorgt saxofoonlessen, Jos de Kleijn verzorgt klein koper (trompet, bugel) en groot koper (trombone, bariton, hoorn, bas) lessen en Marc Gouswaart verzorgt de (melodische) slagwerk en percussielessen.

Als eerste start maakt een leerling onder begeleiding van de muziekdocent zich de grondbeginselen van het bespelen van een instrument eigen. Dat gebeurt tijdens lessen en door thuis te oefenen. Naast het leren bespelen van het geselecteerde instrument, wordt ook aandacht besteed aan samenspel en muziektheorie.

De leerlingen worden in de gelegenheid gesteld een van de landelijk erkende muziekdiploma’s A, B, C en D van de KNMO (Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie) te behalen.

Vind jij muziek maken leuk en wil jij kennismaken met muziek door middel van het bespelen van slagwerk of een blaasinstrument? Dat kun je bij ons! Wanneer je gebruik maakt van de drie gratis proeflessen, kun je zelf ervaren hoe leuk het is om muziek te maken.
En.. het instrument wat je gaat bespelen, mag je gratis van ons lenen!

Volwassenen
Volwassen en muziekles nemen: te mooi om waar te zijn? Nee hoor, het begint toch echt met muziek lessen voor je plezier!

Iedereen kan muziek maken en daar ook erg veel plezier aan kan beleven. Heb je altijd al een instrument willen spelen maar ben je daar nooit aan toe gekomen? Heb je vroeger les gehad en zou je het weer op willen pakken? Speel je al een instrument maar heb je net wat extra’s nodig om een stapje verder te komen dan als je alleen aan het oefenen bent?
Denk je dat het nu ongetwijfeld te laat is om (weer) te beginnen met muzieklessen.
Of… zoek je gewoon een nieuwe hobby?

Het gaat natuurlijk ook over muziek die je speelt of de muzieklessen die je volgt, maar het sociale gedeelte is minstens zo belangrijk. Bij U.L.T.O. wordt muziek gemixt met een heleboel gezelligheid.

Muziek maken; het is nooit te laat om daarmee te beginnen en wij, Fanfare U.L.T.O., kunnen je hierbij helpen!

Onze aangeboren muzikaliteit zorgt ervoor dat we een muziekinstrument kunnen leren bespelen op een leuk en uitdagend niveau. Onze docenten leveren voor iedereen maatwerk met hun inspirerende muzieklessen.
Je kunt muzieklessen voor volwassenen individueel volgen, maar ook in duo’s en in groepsverband.
En… natuurlijk ben je altijd van harte welkom!

Voor alle informatie over de opleidingen en muzieklessen:
Contactpersoon:
Wendy Groenen
e. jeugdcoordinator@ulto.nl 

Lesinformatie

Lesjaar
Een lesjaar bestaat uit 40 lessen en loopt gelijk met het schooljaar.
Elke les duurt 20 minuten. Indien je langer of vaker les wilt krijgen dan wordt dit overleg met jouw leraar en de jeugd coördinator besproken.

Om te ervaren hoe leuk het is om sámen muziek te maken, kun je naast je eigen (individuele) les, ook aansluiten bij de gratis les van de slagwerkgroep of het jeugd/opleidings orkest. Koninklijke Fanfare U.L.T.O. verzorgd in beide dorpen muzieklessen. Onze muziek docenten zijn allen bevlogen muzikanten die hun enthousiasme voor de muziek zowel bij kinderen als bij volwassenen goed over kunnen brengen.

Bij U.L.T.O. kan iedereen op een interactieve en speelse wijze de basis van het muziek maken onder de knie krijgen en krijgen ze extra motivatie om een volgend stapje te zetten. En kan de leerling zich focussen op het belangrijkste; fijn muziek maken!

Om te ervaren hoe leuk muziek bij U.L.T.O. is: je krijgt 3 gratis muzieklessen!

Voor inwoners uit Winssen worden de muzieklessen gegeven in het ULTO Muziekcentrum, Not. Steph. Roesstraat 3, Winssen.

Voor inwoners uit Ewijk worden de muzieklessen gegeven in het MFA ’t Hart, Den Elt 17, Ewijk.

De wekelijkse lestijden worden in overleg met de muziekdocent en/of jeugdcoördinator afgestemd.

Muziek maken en er naar luisteren is een belevenis. Het maakt je blij, vrolijk of soms bedroefd, kortom muziek is emotie en muziek maken is kunst.

Instrumenten

ONZE INSTRUMENTEN

Bugel

De bugel is een kenmerkend fanfare-instrument. Dit melodie-instrument lijkt op de veel bekendere trompet maar heeft een zachter karakter.

Trompet

De trompet is misschien wel het bekendste blaasinstrument. Door zijn scherpe en wat schelle toon is deze erg geschikt voor signalen en melodie.

Hoorn

De hoorn heeft verschillende functies in het orkest, soms melodie, soms ook begeleiding. Dat komt omdat je een hoorn zowel zacht en rond als ook schel kunt laten klinken.

Tuba/Bariton

De tuba/bariton hoort bij het “groot koper”. De tuba/bariton tuba klinkt lager dan de trompet en bugel, en de tenor-tuba klinkt nog wat lager. Zijn zachte klank maakt het instrument -naast begeleiding- ook erg geschikt voor mooie zangerige melodieën.

Trombone

De trombone (ofwel schuiftrompet) is een beetje de grotere broer van de trompet. Hij klinkt lager dan de trompet en bugel en behoort net als de trompet tot het scherp koper.

Bastuba

De bastuba is nog groter dan de tuba en klinkt nog lager. In het orkest is de bastuba vaak de ruggengraat van de begeleiding.

Sopraansaxofoon

De sopraansaxofoon is de kleinste van de saxofoons die in het fanfareorkest spelen. Hij klinkt het hoogste en is echt een melodie-instrument.

Altsaxofoon

De iets grotere altsaxofoon klinkt iets lager dan de sopraansaxofoon en heeft vaak een functie als melodie-instrument.

Tenorsaxofoon

De tenorsaxofoon heeft vaak een begeleidende functie. Hij is nog wat groter dan de altsaxofoon en klinkt ook weer iets lager.

Baritonsaxofoon

Deze is het grootste van alle saxofoons in een fanfareorkest en heeft vaak samen met de bastuba’s een belangrijke begeleidende functie.

Drumstel

Deze heeft vaak de functie om samen met de bastuba’s het ritme te bepalen.

Pauken

Pauken zijn grote keteltrommen, op toonhoogte gestemd. Een van de belangrijkste slagwerkinstrumenten van het orkest.

Interesse of meer informatie?

Koninklijke Fanfare U.L.T.O. uit Winssen – Ewijk hoort graag van U!

Op de hoogte blijven?

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF