Gerd Wensink nieuwe dirigent U.L.T.O.

Gerd Wensink, afkomstig uit Eerbeek, is per april 2022 benoemd tot nieuwe dirigent van Koninklijke Fanfare U.L.T.O. uit Winssen – Ewijk.

Gerd Wensink, geboren in 1984 te Hall, begon op 10 jarige leeftijd op cornet bij Muziekvereniging “Eendracht” te Eerbeek. Een aantal jaren later maakte hij de overstap naar het euphonium.

Na zijn euphonium-studie is Gerd in september 2011 gestart met de studie HaFaBra-directie aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen waar hij studeerde bij Tijmen Botma.

Als dirigent is Gerd actief bij diverse muziekverenigingen waarmee hij diverse succesvolle resultaten heeft behaald (waaronder concourspromotie en festivalwinsten). Daarnaast dirigeert hij ook projectorkest het Achterhoeks Fanfare Orkest. Met dit orkest worden samenwerkingen aangegaan met jonge componisten om nieuw origineel werk te schrijven voor fanfare orkest.

Tot slot geeft Gerd, naast regelmatig workshops en masterclasses, aan diverse leerlingen privé-les en is hij als docent verbonden aan verschillende muziekverenigingen. Tevens is Gerd regelmatig gastdocent aan het ArtEZ Conservatorium.